top of page

Het gebeurt vaker dat per e-mail of aan de telefoon gevraagd wordt naar de aankoopprijs van een pup. Als dit werkelijk uw eerste en enige vraag is – kan ik met zekerheid zeggen – dat u van mij géén antwoord krijgt.

Per slot is de aankoopprijs het minst belangrijke wat u dient te weten over een pup maar vooral over het ras in het algemeen.

De prijs van onze pups.
Waarom hebben pups van gerenommeerde en integere fokkers hun prijs? Het verantwoord fokken van honden is ZEER kostbaar, tijdrovend maar ook emotioneel belastend. Een fokker dient te voldoen aan bepaalde voorwaarden en verplichtingen op gebied van gezondheid, exterieur en huisvesting. Dat wil zeggen als hij/zij de pups wenst te voorzien van een FCI stamboom.

Voordat de pups verkocht mogen worden is er al heel veel geld uitgegeven zoals:

aankoopprijs van de moederhond, onderzoeken op erfelijke gezondheidsafwijkingen van de ouderdieren, inschrijfgeld shows (+reiskosten), progesterontesten, dekgeld (+ reiskosten honderden kilometers en accommodatiekosten), echo om te weten of ze drachtig is, materiele kosten voor de bevalling, medische hulpmiddelen voor de bevalling, dierenarts rekeningen, de geboorte en opvoeding van de pups, kosten stambomen, hoogwaardige voeding, meerdere malen ontwormen, meerdere malen titeren/vaccineren, wasmachine die dag en nacht draait, website die betaald moet worden en dan rekenen we natuurlijk geen arbeidsloon.

Wees bijzonder voorzichtig bij het kopen van een hond als:

  • De verkoper allerlei verschillende rassen te koop aanbiedt.

  • De pups tegen een lagere prijs worden verkocht als u er geen stamboom bij wenst (die stamboom is er dan sowieso al niet).

  • De moederhond niet gezien mag worden.

  • De pups verkocht worden onder de leeftijd van 7 weken.

  • De pup wordt doorgegeven op een parkeerplaats of iets dergelijks.

  • Een pup diarree heeft en er mager en onverzorgd uitziet.

  • Een puppy zeer angstig en uitgeput eruit ziet.

  • Pups worden aangeboden die nog in het buitenland zijn maar voor u naar Nederland worden gehaald voor een zacht prijsje!

De pups komen over het algemeen uit erbarmelijke omstandigheden en er is bij de dekking natuurlijk niet gelet op gezondheid, socialisatie en andere aspecten van verantwoord fokken. De moeder hond leeft een treurig leven als “puppy werp machine” en de pups worden NIET ontwormd en geënt! Niet zelden zijn de pups al ziek wanneer ze worden verkocht en ook zijn er vaak genetische aandoeningen of infecties die absoluut tot een vroegtijdige dood leiden.

Het kopen van een puppy voor dump prijzen wordt vaak gedaan omdat mensen de prijzen bij een goede fokker te hoog (?) vinden. Maar ze vergeten dat een pup gekocht bij een malafide hondenhandelaar vaak zorgt voor hoge dierenarts rekeningen van soms duizenden euro’s.

Een integer fokker zal te allen tijde de verantwoordelijkheid nemen voor de door hem/haar gefokte pups mochten die naar later blijkt verborgen gebreken hebben. Een malafide handelaar zal dat nooit doen. Spaar dus liever wat langer voor een verantwoord gefokte pup. Al doet u het maar in het belang van het welzijn van de dieren zelf en om de malafide honden handel een einde toe te roepen.

Bron: Judifax Kennel

bottom of page