top of page
Ik en Creme de la Creme Willow Shields

Mijn naam is Sonja Welvaart. Ik ben een alleenstaande moeder van 2 zonen.
Wij wonen samen met onze honden in Dordrecht nabij de polder,
waar we dagelijks wandelen.
 
De liefde voor honden begon al erg vroeg.
Vroeger zorgde ik veel voor de Labrador van de buurvrouw en speelde ik met
haar. Omdat ik graag zelf een hond wilde is zij uiteindelijk gedekt door de
Golden Retriever van andere buren en kreeg ze pups.
Ik heb toen elke dag voor de pups gezorgd en kreeg ik uiteindelijk mijn
eerste eigen hond, Hij heette Borka en is 15 jaar geworden.
25 jaar geleden kocht ik mijn tweede hond in Duitsland, een Oud Duitse herder,
Hij was de eerste generatie in Nederland.
Ik heb met hem geshowd, politiehonden training gedaan en hij was een goedgekeurde dekreu.
 
In 1998 heb ik mijn trimdiploma behaald en startte ik mijn trimsalon. Plukhonden vond ik geweldig om te doen. Ik had verschillende teckels in mijn salon die ik met veel liefde plukte. De Franse Bull kwam in mijn leven, Sura, de moeder van Taya, die nog steeds bij ons woont. Sura heeft 3 nesten bij ons mogen krijgen, Met Sura en Taya heb ik ook shows gelopen.
 
Mede door de vele regelgeving die in Nederland gesteld wordt aan het fokken van Franse Bullen en waar ik mij merendeels niet in kan vinden heb ik de overstap naar de teckels gemaakt. Na lang zoeken ben ik bij een geweldige fokker in Letland uitgekomen. Ik heb van haar nu 2 teefjes waarmee we de kennel zijn gestart.
 
Mijn kennel is geregistreerd bij de Raad van Beheer en bij de Fédération Cynologique Internationale (FCI) en voldoet aan alle gestelde eisen, daarnaast heb ik het diploma Houders van honden en katten.
Ik heb een duidelijk visie hoe ik wil fokken en het ras wil verbeteren.
Door mijn werk als paraveterinair zie ik veel verkeerde fok en daarom verdiep ik mij veel in de lijnen en gezondheid van de honden waar ik mee wil fokken.
 
Onze honden zijn uitgebreid getest, DNA, Patela Luxatie en ogentest. De testen zijn altijd bij ons beschikbaar ter inzage..
 
Bij ons leven de honden gewoon vrij in huis en zitten niet in kennels, ook de pups groeien vrij op. Dagelijks lopen wij met de honden in de natuur. Ik vind het erg belangrijk dat ze gewoon los kunnen en zo hun natuurlijke behoeftes kunnen volgen. Ze hebben een jachtinstinct zoals de teckel natuurlijk behoort te hebben, maar dit is goed handelbaar.
 
Ik heb een kleine kennel en zal maar af en toe een nest hebben uit weloverwogen lijnen. Onze honden krijgen KVV en Barf gevoerd en worden getiterd en niet behandeld met chemische parasietbestrijding

bottom of page